2015. okt 28.

A Hold, mint a nőiesség alapprincípiuma

írta: Barna Ági
A Hold, mint a nőiesség alapprincípiuma

A párkapcsolat alapjairól asztrológus szemmel

 

full-moon-bathing.jpg

A kép forrása: https://gailheartoflove.wordpress.com/tag/moon/

 

A Hold jelképezi minden egyes ember horoszkópjában az érzelemvilágot, a változásokat. (És még jelöli az elmét, az anyát, a táplálást, gondoskodást, és az utazást is.) Nem is csoda, hiszen ha felnézünk az égre, akkor ezt a szép bolygót minden egyes nap más és más formában láthatjuk: hol csak egy keskeny holdsarlót, hol egy félholdat, kb. havonta pedig egy gyönyörűen ragyogó teliholdat. Hol növekszik a Hold, hol pedig egyre csökken.

Ez a fajta változékonyság okozza az állandó hormonális és vízháztartás- és testsúlybeli változásokat a női testben, és a női ciklust is a Hold szabályozza. Másfelől viszont a Hold így könnyen alkalmazkodó is lesz, ami által egy személy képes magát mások helyzetébe is belehelyezni, és megtalálni azt a módot, ami segítségével a másikról a legjobban tud gondoskodni. Nem véletlen, hogy a Holdnak az egyik uralkodó minősége az ú. n. Vata minőség (dosha), ami a mozgást és a változást képviseli az ájurvédikus (hagyományos indiai) gyógyászatban.

            A Holdnak a másik jellemző ájurvédikus doshája (minősége) a Kapha. Ez teszi őt olyan szép kerekké, sugárzóvá, érzelmessé, aki kedvességet és megértést sugároz. (A Kapha típusú emberek is ilyenek.) Tradícionálisan éppen ezért a nők szerepe a családban a férfiről és a gyerekekről való gondoskodás, az ő megértésük és érzelmi támogatása.

            A Hold nem csak nagyon megértő tud azonban lenni, hanem kitűnő megérzésekkel, intuícióval is bír – nem véletlenül a kifejezés: „női megérzés”. Mivel a nőket alapvetően a Hold irányítja, ezért nekik képesnek kell(ene) lenniük a megérzéseikre hallgatni, és még azelőtt dönteni, hogy a racionalitások közbeszólna (ami egy férfi – Nap – minőség), és hagynák magukat lebeszélni megérzéseik helyességéről.

            Az ősi szövegek azt is írják a Holdról, hogy sóvárog a szeretet után. Ezt nem szabad negatívan kapcsolatfüggőségként értelmeznünk, hanem sokkal inkább kapcsolatközpontúságként. Ezért van az, hogy a legtöbb nő, hiába sikeres karrierjében és az anyagiakban, mégsem érzi magát teljesnek, ha nem boldog a párkapcsolata és családi élete.

Ha a Hold egy nő horoszkópjában jó házban áll, erős fényű (növekvő, telihold), és pozitív hatások érik, akkor a fenti tulajdonságok is mind pozitívan fognak megjelenni: a nő intuitív lesz, alkalmazkodó, érzelem gazdag, gondoskodó, kedves és kapcsolatközpontú lesz.

Ha viszont ennek az ellenkezője az igaz, akkor ezek a tulajdonságok is visszájukra fordulnak: a nő szeszélyes lesz, túlérzékeny, túlféltő, elnyomja megérzéseit, és belső bizonytalanságokkal, komplexusokkal és önbizalomhiánnyal fog küzdeni. Éppen ezért mivel önmagával sokszor nehéz együtt élnie, ezért a párkapcsolat is egy nehezebb dolog lesz számára.

De ne csüggedjünk, mert megfelelő önismereti munkával, pszichoterápiával, spirituális gyakorlással a harmonikus párkapcsolat mindenki számára elérhető lehet! Fontos ám, hogy a férfi és a nő között megfelelő legyen az asztrológiai kompatibilitás is, mert az önismereti munka csak így fog a párkapcsolatra is pozitív hatást gyakorolni.

A demokrácia jegyében hamarosan nagyító alá vesszük a férfiakat is... :-)

 

Om Shanti (Béke)!

 

Ha érdekel, mi az a Holisztikus párkapcsolati tanácsadás, kattints ide:

http://asztroelemzes-paroknak.blog.hu/2015/08/30/hogyan_es_kinek_segit_a_holisztikus_parkapcsolati_tanacsadas_398

 

 

profil_vegleges.jpg

Barna Ágnes

Holisztikus párkapcsolati tanácsadó, coach

Asztrológus

Szólj hozzá

férfi asztrológia párkapcsolat horoszkóp hold nőiesség