2015. aug 30.

Hogyan és kinek segít a holisztikus párkapcsolati tanácsadás?

írta: Barna Ági
Hogyan és kinek segít a holisztikus párkapcsolati tanácsadás?

Kinek ajánlom a holisztikus párkapcsolati tanácsadást?

 

- Aki úgy érzi, Párjától kezd eltávolodni, kapcsolata kihűlni

- Aki úgy érzi, a Párja nem szereti/tiszteli, vagy nem mutatja ki felé szeretetét/tiszteletét

- Aki sokat veszekszik Párjával, de a viták ritkán zárulnak mindkét fél számára elfogadható, pozitív eredménnyel, megoldási javaslatokkal

- Akit Párja mélyen megbántott, megsértett, és nem kértek tőle bocsánatot, vagy nem tudja elfogadni a bocsánatkérést

- Aki úgy érzi, Párja mindig őt hibáztatja, de őt a Párja soha nem hallgatja meg

- Akit megcsaltak, és szeretné rendbe hozni a kapcsolatát, vagy "csak" tisztán látni

- Aki megcsalta Párját, és szeretné, ha Párja megbocsátana neki, és újrakezdhetnék kapcsolatukat

- Aki úgy érzi, kezd párja mellett spirituálisan, önismeretében stb. elfejlődni

- Vagy aki boldog kapcsolatban él, és szeretné egyszerűen még jobban csinálni, és megőrizni ezt a boldogságot :-)

 

Milyen eredményre számíthatunk a holisztikus párkapcsolati tanácsadástól?

 

- Kölcsönös megértésen, tiszteleten és szereteten alapuló párkapcsolatra

- Képesek leszünk egymásnak hatékonyan kimutatni szeretetünket

- Szeretve érezzük magunkat, és Párunk is így fog érezni

- A veszekedések száma minimálisra csökken, ellenben képesek leszünk érdemben vitát folytatni, ami által konstruktívan épül párkapcsolatunk

- Úgy fogjuk tudni problémáinkat megbeszélni, hogy a Párunk nem érzi magát hibáztatva

- Megértésre és akár megbocsátásra, újrakezdésre megcsalás után

- Tudatos életet élhetünk, és megérthetjük párkapcsolatunk működési dinamikáját, energetikáját

- Felfedezhetjük, mik azok a területek, ahol a párunkkal, házastársunkkal harmonikusan és konstruktívan tudunk működni

- Tudatosíthatjuk, hol vannak a párkapcsolatunk buktatói, mire kell jobban odafigyelni

- Gyakorlati ötleteket kapunk, hogyan fejezzük ki szeretetünket Párunknak, hogyan kommunikáljunk, hogyan beszéljük meg és rendezzük konstruktívan konfliktusainkat

 

 

Miből áll a párkapcsolati tanácsadás?

 

1. Asztrológiai tanácsadás 

 

- Prekompatibilitás

Először áttekintjük a két fél egyéni horoszkópját, és megnézzük, a két fél általában mennyire magabiztos a saját férfiasságában ill. nőiségében, milyen önbizalma és komplexusa van, mennyire kompenzál stb. 

 

- Kompatibilitás, összeférhetőség a két fél holdjai alapján

Miért pont a hold? A hold a legtársaságibb bolygó, ezzel a bolygóval kapcsolódunk a többi emberhez, ezzel fejezzük ki törődésünket, odafigyelésünket. Továbbá a hold az érzelmeket is jelképezi, és nem utolsó sorban a tudat alattit, ami sokszor el kezd észrevétlenül működni, mikor másokkal kapcsolatba kerülünk.

Ez egy több lépcsőből álló elemzés, ami az élet minden területére kiterjed: érdeklődési kör, világnézet, ösztönös én, szexualitás, intellektuális beállítódottság stb. Ezen kívül azt is magába foglalja, milyen a férfi-női dinamika a kapcsolatban, a férfi mennyire képes az aktív, cselekvő szerepét betölteni, és a nő pedig a befogadó szerepét. Áttekintjük továbbá a kapcsolat esetleges buktatóit, akadályait is, amik megnehezítik az együttélést: "se veled, se nélküled" kapcsolatok, a két fél sorsának akadályoztatottsága. (Ez utóbbi nagyon súlyos ártalom, viszont nem kell miatta aggódnunk, mert ez tartós párkapcsolatban élőknél sosem fordul elő, és csak speciális esetekben fontos).

 

- A kapcsolatot segítő "extrák" (még mindig főként a holdra vonatkozóan)

Lelkitársi kapcsolódás, különleges vonzalom

 

- A többi bolygó és az aszcendens összehasonlítása

Mindegyik bolygó egy-egy külön szeletét jelképezi annak, két ember hogyan tud egymáshoz kapcsolódni. A Jupiter például fontos intellektuális, spirituális ill. gyermeknevelési szempontból, a Vénusz az élvezetek, kellemes dolgok szempontjából, a Merkúr üzleti, baráti, haveri kapcsolatoknál, a Mars problémamegoldó-képességünk szempontjából, vagy ha túrázni, sportolni szeretnénk párunkkal stb., az aszcendens a mindennapi élet szempontjából fontos

Itt ugyanazokat a dolgokat vesszük végig, mint a holdak esetén

 

- Ártalmas marsi energiák, avagy túlzott önérvényesítés a kapcsolatban

Ahol a Marsunk van, azon az életterületen (asztrológiai házban) extra erővel, energiával érvényesítjük akaratunkat, ami a következtében a párunk könnyen úgy érezheti, sarokba van szorítva. Jó hír, hogy ezt többféle kombinációban megvizsgáljuk, így ezek az erők akár ki is tudják egyensúlyozni, oltani egymást. Sőt, bizonyos esetekben még akár segíteni is tudnak a párkapcsolat dinamikáján.

 

2. Jövőkép

 

Ez lehet csupán egy rövid áttekintése annak, mikor számíthatnak a felek egyénileg, vagy akár mindketten pozitív időszakra, mikor a alkalmas az idő házasságkötésre, gyermekvállalásra stb., ill. mikor számíthatnak olyan időszakra, ami a kapcsolatot próbára teheti, így magasabb fokú tudatosságra lesz szükségük.

Ez lehet egy rövid, néhány perces áttekintés, de jelenthet akár igény szerint egy 1-2 órás részletes tanácsadást is egy következő alkalommal.

 

3. Házassági tanácsadás, coaching 

 

Ez további 1-5 alkalmas személyes találkozót jelent, amikor a kapcsolati problémák gyakorlati megoldásáról beszélünk. Ezen alkalmakkor átnézzük, az egyes felek hogy érzik magukat a kapcsolatban, mikor érzik magukat szeretve, mitől érzik magukat elhanyagolva, mik a legfőbb konfliktus források. Ezen alkalmakkor a pár mindkét tagja megtanulja:

- Hogyan kommunikáljam a problémáimat helyesen, konstruktívan?

- Hogyan tudom szeretetemet úgy kifejezni, hogy azt a partnerem is érezze?

- Hogyan tudok Párom kedvére tenni?

- Hogyan beszélgessek úgy Társammal, hogy ki tudjam fejezni igényeimet, megelőzvén ezzel a belső frusztrációt, és a konfliktusok elmélyülését?

...

 

4. Egyéni asztrológiai elemzés

 

Igény szerint egyéni tanácsadás, sorselemzés, önismeret, egyéni erősségek és gyengeségek feltárása stb. További részletek erről a honlapon:

www.asztroelemzes.hu

 

 Természetesen ezen szolgáltatások külön-külön, részenként is igénybe vehetőek. A teljes siker érdekében minden esetre érdemes az összesen elgondolkodni, hogy kapcsolatunk egy teljes mértékű, mindent magába foglaló, pozitív átalakuláson mehessen keresztül. :-)

  

Mit NE várj a tanácsadástól?

 

- Nem fogom helyetted/helyettetek párkapcsolati problémáitokat megoldani.

Adok hozzá segítséget, belátást, felismerést, támpontokat, gyakorlati tippeket, de a szükséges lépéseket Nektek meglépni. Változást Nektek kell akarni.

- Nem fogok helyetted/helyettetek dönteni

- Nem biztos, hogy pontosan azt fogod hallani, amit hallani szeretnél. Lehet, hogy számodra kellemetlen, nehéz dolgokról is beszélnünk kell.

Őszinte leszek hozzád, de tudnod kell, hogy mindezt legjobb szándékkal teszem, azért, hogy megértsd helyzetedet, tisztán láss, és ennek fényében tudj javítani párkapcsolatodon, életeden. Azt is megígérhetem, hogy tapintatos és megértő leszek.

- Lehet bármilyen a kompatibilitásotok, nem fogom azt mondani, hogy nem illetek össze, felejtsétek el egymást stb.

Tudom, hogy ha már eljöttetek hozzám, az azért van, mert elköteleződtetek egymás és a párkapcsolat mellett, és javítani szeretnétek rajta. Ha már valaki mellett elköteleződtél, nem fogom azt mondani, felesleges próbálkozni, váljatok el stb. Ha már döntöttetek, ki kell tartani egymás mellett, és megtenni a szükséges lépéseket, hogy minél többet hozzátok ki a kapcsolatból. Én ebben tudok segíteni Nektek. 

Persze bizonyos helyzetben, ha kéred, elmondom azt is, mikor nem célszerű benne maradni a kapcsolatban, vagy elmélyülni benne, ha még csak az elején jártok. Ezt csak külön a kérésedre fogom megtenni. Ezt indokolhatják speciális esetek, pl. bizonytalan vagy a kapcsolat ismerkedési szakaszában, távkapcsolatban vagy, és kétségeid vannak, érdemes-e fenntartani, vagy szerelmi háromszögbe keveredtél, és döntened kell.

- Nem fogom azt mondani, reménytelen eset vagytok (kivéve ha kéred, és szükséges, lásd fentiek).

Jó szándékkal, tenni akarással, megértéssel és belátással minden kapcsolaton lehet javítani. :-)

 

Ehhez kívánok Nektek sok sikert és kitartást! 

 

Om Shanti (Béke)!

 

profil_vegleges.jpg

 

Barna Ágnes

Holisztikus párkapcsolati tanácsadó, coach

Asztrológus

www.asztroelemzes.hu

 

Szólj hozzá

asztrológia coaching házassági tanácsadás párkapcsolati tanácsadás kinek ajánlom miért hasznos