2015. nov 11.

A tökéletes Férfi asztrológus szemmel:

írta: Barna Ági
A tökéletes Férfi asztrológus szemmel:

A Nap, mint a férfias minőség eszményi szimbóluma

 

sun_nature_man.jpg

 

A Nap az összes bolygó közül a legnemesebb, ő képviseli az uralkodót, a királyt, a bolygók udvartartásában. (A Hold, mint a párja, pedig a királynő.) Mint a jó királyoknak, a Napnak egyik legfontosabb pozitív tulajdonsága, hogy következetes és kitartó, hiszen van önbizalma kiállni önmaga és álláspontja mellett, ill. véghezvinni akaratát. Számítani lehet rá minden helyzetben, mert ami mellett állást foglalt, amellett következetesen ki is tart. Persze csak ha pozitív hatások érik. Ezzel szemben, ha a Nap negatív hatásoknak van kitéve, akkor az illető csélcsap lesz, maga sem tudja, mit szeretne, hova tart, és miért. Ennek a forrása első sorban az önbizalom hiánya, ami nem tud tökéletesen megjelenni, ha Napunk támadott.

            De hogy a fentiek miért is jóval fontosabbak egy férfi esetében? Mert pont ezeket a tulajdonságokat, tehát a következetességet, önbizalmat, kitartást várjuk el mi, nők, egy férfitól, ha hosszú távra tervezünk. Hiszen nincsen rosszabb egy olyan férfinál, aki meghajlik minden kis szellő hatására, aki folyamatosan bizonytalankodik, nem tudja, mit akar. A nők arra vágynak, hogy számítani lehessen párjukra, hogy biztonságra leljenek férfitársuk mellett. Egy egészséges, harmonikus, kiteljesedett nő, jó holddal, soha sem állna össze egy olyan férfival, aki ilyen tulajdonságokkal  nem rendelkezik, messzire elkerüli az olyan férfiakat, sőt, még meg is veti őket, mert belül érzi, hogy egy bizonytalankodó férfi sosem lesz képes megteremteni azokat a feltételeket, amik a hosszú távú testi, lelki, szellemi biztonságához szükségesek.

            A fent említett nemessége a Napnak azt is jelenti, hogy a Nap nem csak tiszteletet követel, de tisztel minden más élőlényt is. Nem csak önmagában hisz, hanem mások irányába is pozitív a hozzáállása. Ezzel szemben, ha a Nap a horoszkópban támadott, akkor az illető arrogáns lesz, és könnyen frusztrálttá is válik. Gyorsan feldühödik, és a harag tüze hamar elkezdi belülről szétmarni. Nem is csoda, hiszen a Napnak az eleme a tűz, ugyanis ajurvédikus doshája a Pitta, ami a tüzes minőséget képviseli. Ha ez a tűz egészséges, akkor az tettekre, aktivitásra sarkall, előre visz, bátorrá és dinamikussá tesz, olyan emberré, aki tele van egészséges versenyszellemmel. A Napnak ez a fajta egészséges belső motiváltsága nagyon fontos, hiszen e nélkül nincs fejlődés, előrehaladás, boldogulás. Márpedig egy Igazi Férfi sosem elégszik meg azzal, amije van, hanem mindig többet és jobbat akar.

            A Nap intelligens, következtetéseit logikus, racionális eszmefuttatások alapján vonja le. Önmagát, elhatározását nem hagyja befolyásolni érzelmei által, ami fontos ellenpólusa, kiegyensúlyozó ereje a nő (és a Hold) érzelmi beállítódottságának. Míg a Hold intuitív, és egyszerűen tudja, mi VAN, addig a Napnak (a férfinak) bizony pontosan végig kell gondolnia mindent, hogy levonhassa a maga következtetését. Ez persze nem feltétlenül hátrány, egyszerűen csak egy más fajta minőség. Sőt, még előny is lehet, hiszen ha a Nap hosszas gondolkodás után levonta a maga következtetését, akkor ki is tart mellette, nem hagyja magát befolyásolni. Szemben a Holddal (nővel), akit érzelmei befolyásolnak, és mindig arra megy, amerre a szíve húz.

            Végezetül, és ami a legfontosabb, a Nap képviseli az Önvalót, az Atmát. Ő az, ahonnan minden élőlény elindult, és ahova mindenki visszatérni is vágyik. Nem csoda, hogy a Nap mozgása és fénye az, ami meghatározza egész életünket, napi ritmusunkat. Ő adja életünket, Ö adja vitalitásunkat. A Nap tulajdonképpen maga Isten, az egyetemes pozitív pólus, amit minden egyes földi élőlény, mint negatív pólus, elérni igyekszik. (Sok ősi, pogány vallásban pontosan ezért a Napisten a legfontosabb szentség.) A Nap köré szerveződik egész naprendszerünk, körülette mozog az összes bolygó. Ha Ő megszűnik, egész naprendszerünk összeomlik, életünk véget ér. Ő utána, Isten után sóvárog minden egyes élőlény, aminek csak aprócska leképeződése, és valójában téveszméje az, amit mi, földi halandók, szerelemnek hiszünk…

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el barátaiddal is megosztani! ;-)

 

Om Shanti(Béke):

Barna Ágnes

Holisztikus Párkapcsolati Tanácsadó, Coach

Asztrológus

 

Ajánlom figyelmedbe a következő kapcsolódó cikket is a blogról, ami a Női minőség és a Hold kapcsolatát vizsgálja:

 http://asztroelemzes-paroknak.blog.hu/2015/10/28/miert_olyan_szeszelyesek_a_nok

 

Fotó forrása:

https://hdwallpapers.cat/watching_the_sunset_nature_man_skt_beach_hd-wallpaper-1875412/

Szólj hozzá

nap férfi asztrológia párkapcsolat férfiasság